New York Times

New York Times är tveklöst den mest ansedda dagstidningen i världen. Sedan mitten av 1800-talet har den här giganten inom branschen tryckt nyheter för den amerikanska befolkningen med stor framgång. Tidningens motto går i stil med att de trycker alla nyheter som är värda att tryckas. I tidningens regi har skribenter vunnit det hedersfyllda Pulitzerpriset respektingivande 117 gånger, vilket är överlägset flest i världen, bland annat för artikeln ”They Are Slaughtering Us Like Animals” 2017. Även i dagens informationssamhälle har New York Times hängt med i utvecklingen och tidningens nyhetssajt är den mest besökta i varmkorvens hemland, med över 30 miljoner unika besökare i månaden.

New York Times fortsätter att leverera

Från den mäktiga staden som aldrig sover på USA:s östkust ges den klassiska dagstidningen som är världens mest inflytelserika ut. Trots det, är det inte den tidning som har störst försäljningssiffror i landet utan den titeln kniper Wall Street Journal, som har fler sålda nummer per dag. Det finns dock ingen tidning i världen som kan mäta sig med det förtroende som denna dagstidning har i samhället. The New York Times började sin existens med att bara ge ut tidningen sex dagar i veckan, men under det amerikanska inbördeskriget byttes den policyn ut för att bli en daglig utgiven tidning.

Från tidningen finner man numera utöver en dagstidning av allra högsta klass, även en hel del magasin och specialutgåvor om olika ämnen. Bland annat kan nämnas de mycket läsvärda magasinen som New York Times ””Bookreview””, ””Magazine”” och ””Style Magazine”” – som alla har vunnit stor respekt världen över för deras rika innehåll och välproducerade publikationer. Med även en stark närvaro online har det här anrika medieföretaget varit en utav pionjärerna inom nätpublikationer och arbetet som gjorts med att säkerställa samma höga kvalitet som i pappersversionen av tidningen har gjort nyhetsportalen till den mest besökta i USA.

Tidningen upptäcker skandaler

En av de absolut mest kända historierna som har uppdagats via New York Times är den som nu kallas ””The Pentagon Papers””. Skandalen var en samling läckta dokument angående den amerikanska regeringens involvering i Vietnamkriget och avslöjade bland mycket annat att regeringen haft en mycket mer aktiv roll i kriget än vad som delgetts det amerikanska folket. Bland annat avslöjades att en upptrappning av konflikten hade skett av den amerikanska militären trots den dåvarande presidentens löften till folket att inga sådana skulle genomföras.

Av de många priser The New York Times har vunnit över åren kommer många från banbrytande journalism i krigszoner. Från att rapportera inifrån kriget i Bosnien och de brott mot mänskliga rättigheter som skedde där, journalisterna en hel värld att involvera sig i en lösning för de krigande balkanfolken. På samma vis blev nyheter från krigszonen Darfur i Afrika startklockan om en räddning för de människor som drabbades av det systematiska folkmord som skedde där. Rapporteringar från krigszoner som Sudan, Libanon och Kambodja har alla resulterat i konkreta resultat och prestigefyllda utmärkelser.

Tidningen bjuder på journalistik av högsta klass

Vill du läsa klassisk journalistik från några av världens bästa undersökare och skribenter är förkovring i The New York Times alltid ett bra val. Med spetskunskap och kuslig förmåga att alltid vara på rätt plats har tidningens skapare utvecklat den mäktigaste av alla dagstidningar i världen. Med banbrytande artiklar som avslöjat skandaler på allra högsta nivå är tidningen folkets röst. Fler priser för exemplarisk journalistik än någon annan tidning i världen är talande för den dominans tidningen har haft, både ur ett historisk perspektiv men även sett till modernare tider.

New York Times rapporteringar från krigszoner har resulterat i många priser