Tips: byt till klimatvänlig tandborste

Tips: byt till klimatvänlig tandborste

Idag har vi på Perstorps Allehanda en litet speciellt tips till er därute i Perstorp men även i andra städer runt om i Sverige. Idag har vi pratat med Erik på TioTräd som har skapat en riktigt kul och speciell tjänst, nämligen en prenumeration på bambutandborstar som vi tycker är en suverän idé.

Vi här på redaktionen gillar att belysa entreprenörer som tänker utanför ramarna och skapar nytänkande produkter och tjänster. Av denna anledning har vi valt att ställa några frågor och få svar kring bambutandborstar och bambu i sin helhet.

Varför ska man välja en bambutandborste?

Vår första fråga är kanske den mest självklara… varför? Jo, vi kan läsa på TioTräds hemsida att många väljer bambu av miljösjäl. Detta tycker vi naturligtvis är intressant då vi gärna vill vara med och värna om miljön. Men en prenumeration hos TioTräd så planterar de faktiskt dessutom 10 träd varje gång man köper en tandborste i bambu. Själva borsten kommer direkt i postlådan varannan månad, och träden doneras av TioTräd. Genom sin prenumeration så kompenserar man för upp till 4 medelsvenskar per år, vilket är helt otroligt!

Att kunna sätta sitt klimattänk på autopilot är ju definitivt något som låter attraktivt, och att sedan dessutom få byta ut sin plasttandborste till en i bambu gör ju det hela ännu bättre! Vi läser också om hur platsttandborsten bidrar till enormt slöseri med plast, och att merparten av dem hamnar antingen i våra hav eller på soptippar. Oavsett var de hamnar så tar det 100-tals år innan de har brutits ned…

Emma Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *